over-ons-verloskundige-praktijk-meerssen

OVER ONS

De hoofdvestiging van onze praktijk is gelegen in het hartje van Meerssen. Van buiten een karakteristiek pand met van binnen een warme, gastvrije inrichting waar je je snel op je gemak zult voelen. Met voldoende parkeergelegenheid, vele winkeltjes in de omgeving en het station op loopafstand is onze praktijk zeer goed toegankelijk voor iedereen.

Als extra service hebben wij externe spreekuurlocaties in Beek, Neerbeek en Schimmert.
In Meerssen en Beek hebben wij de mogelijkheid om echo’s te maken.

Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het ziekenhuis. We werken nauw samen met het MUMC Maastricht en het Zuyderland Heerlen. Elke cliënt is vrij om hier een keuze in te maken.

Als verloskundigen maken wij gebruik van onze ervaring, professionaliteit en passie voor ons vak. Hierbij worden wij ondersteund door onze enthousiaste assistente die vanaf het eerste moment bij de praktijk betrokken zijn geweest.

Om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden, volgen wij jaarlijks meerdere bijscholingen en opleidingen. Om dit aan te tonen zijn wij aangesloten bij het kwaliteitsregister van de KNOV.

We stellen ons kort aan jullie voor:

chantalle-wagemans

Chantalle Wagemans

verloskundige

Samen met mijn team run ik verloskundige praktijk Meerssen.
Als klein meisje droomde ik ervan om later iets te kunnen betekenen voor de medemens. Ik vond het fijn om voor mensen te kunnen zorgen. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen.
Echter al snel merkte ik dat mijn passie lag bij de verloskunde. Na het afronden van de opleiding verpleegkunde ben ik verder gaan studeren voor verloskundige. In 2005 ben ik afgestudeerd en inmiddels 12,5 jaar verder, oefen ik mijn beroep nog dagelijks met heel veel plezier uit. Het ondersteunen en begeleiden van nieuw leven, is nooit hetzelfde en ontroert me iedere keer weer. Door de diversiteit die het beroep met zich meebrengt, blijft het vak uitdagingen met zich meebrengen.

Uitdagingen die wij samen met jou willen aangaan, waarin vertrouwen, empathie, deskundigheid en affiniteit hoog in het vaandel staan. Hopelijk kunnen wij deze mooie reis samen met elkaar delen.

Zelf ben ik in 1981 vlot, thuis geboren in Born. Ik ben opgegroeid in Einighausen. Op dit moment woon ik met mijn man Mark en onze prachtige kindjes Sepp en Solei in Neerbeek. Ik ben dankbaar dat ik twee keer heb mogen ervaren hoe bijzonder het is om thuis te mogen bevallen. Qua professionaliteit, beleidsbepaling of verloskundig denken veranderde er daarna weinig, maar ik vind het heel speciaal om zelf te mogen ervaren wat het moederlijk instinct inhoudt.

sharon-ros

Sharon Ros

verloskundige

Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in alles wat met zwangerschap, bevalling en baby's te maken had. En vanaf mijn twaalfde had ik één grote droom: "verloskundige worden".
Na de HAVO mocht ik in 2010 beginnen aan de opleiding verloskunde in Maastricht. Mijn droom kwam uit in 2014: Als 21 jarige studeerde ik af en ik mocht me vanaf dat moment "verloskundige" gaan noemen.

Nog elke dag ben ik blij en vereerd dat ik dit geweldige beroep mag uitoefenen. Het blijft keer op keer speciaal om deel uit te mogen maken van een heel bijzondere fase in iemands leven.

Sinds september 2014 mag ik deel uitmaken van het VP-Meerssen team, waar ik mij vanaf het begin op mijn plek heb gevoeld. Een gezellig team, het speciale contact met onze cliënten en een prachtig werk-gebied zorgen ervoor dat ik elke keer met veel energie en plezier aan een werkdag begin!

Zelf ben ik in 1993 geboren in Heerlen. Ik ben opgegroeid in Houthem st. Gerlach. Daar woon ik nu nog steeds, samen met mijn man Pascal. In juni 2022 hebben wij ons stil geboren dochtertje Manou voor altijd in ons hart gesloten. In juli 2023 heeft ons zoontje Kai ons leven verrijkt.