over-ons-verloskundige-praktijk-meerssen

OVER ONS

De hoofdvestiging van onze praktijk is gelegen in het hartje van Meerssen. Van buiten een karakteristiek pand met van binnen een warme, gastvrije inrichting waar je je snel op je gemak zult voelen. Met voldoende parkeergelegenheid, vele winkeltjes in de omgeving en het station op loopafstand is onze praktijk zeer goed toegankelijk voor iedereen.

Als extra service hebben wij externe spreekuurlocaties in Beek, Neerbeek en Schimmert.
In Meerssen en Beek hebben wij de mogelijkheid om echo’s te maken.

Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het ziekenhuis. We werken nauw samen met het MUMC Maastricht en het Zuyderland Heerlen. Elke cliënt is vrij om hier een keuze in te maken.

Als verloskundigen maken wij gebruik van onze ervaring, professionaliteit en passie voor ons vak. Hierbij worden wij ondersteund door onze enthousiaste assistente die vanaf het eerste moment bij de praktijk betrokken zijn geweest.

Om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden, volgen wij jaarlijks meerdere bijscholingen en opleidingen. Om dit aan te tonen zijn wij aangesloten bij het kwaliteitsregister van de KNOV.

We stellen ons kort aan jullie voor:

chantalle-wagemans

Chantalle Wagemans

verloskundige

Samen met mijn team run ik verloskundige praktijk Meerssen.
Als klein meisje droomde ik ervan om later iets te kunnen betekenen voor de medemens. Ik vond het fijn om voor mensen te kunnen zorgen. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding tot verpleegkundige te gaan volgen.
Echter al snel merkte ik dat mijn passie lag bij de verloskunde. Na het afronden van de opleiding verpleegkunde ben ik verder gaan studeren voor verloskundige. In 2005 ben ik afgestudeerd en inmiddels 12,5 jaar verder, oefen ik mijn beroep nog dagelijks met heel veel plezier uit. Het ondersteunen en begeleiden van nieuw leven, is nooit hetzelfde en ontroert me iedere keer weer. Door de diversiteit die het beroep met zich meebrengt, blijft het vak uitdagingen met zich meebrengen.

Uitdagingen die wij samen met jou willen aangaan, waarin vertrouwen, empathie, deskundigheid en affiniteit hoog in het vaandel staan. Hopelijk kunnen wij deze mooie reis samen met elkaar delen.

Zelf ben ik in 1981 vlot, thuis geboren in Born. Ik ben opgegroeid in Einighausen. Op dit moment woon ik met mijn man Mark en onze prachtige kindjes Sepp en Solei in Neerbeek. Ik ben dankbaar dat ik twee keer heb mogen ervaren hoe bijzonder het is om thuis te mogen bevallen. Qua professionaliteit, beleidsbepaling of verloskundig denken veranderde er daarna weinig, maar ik vind het heel speciaal om zelf te mogen ervaren wat het moederlijk instinct inhoudt.

sharon-ros

Sharon Ros

verloskundige

Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in alles wat met zwangerschap, bevalling en baby's te maken had. En vanaf mijn twaalfde had ik één grote droom: "verloskundige worden".
Na de HAVO mocht ik in 2010 beginnen aan de opleiding verloskunde in Maastricht. Mijn droom kwam uit in 2014: Als 21 jarige studeerde ik af en ik mocht me vanaf dat moment "verloskundige" gaan noemen.

Nog elke dag ben ik blij en vereerd dat ik dit geweldige beroep mag uitoefenen. Het blijft keer op keer speciaal om deel uit te mogen maken van een heel bijzondere fase in iemands leven. Voor mij is het begeleiden van zwangerschappen, bevallingen en de kraamtijd het mooiste wat bestaat.

Sinds september 2014 mag ik deel uitmaken van het VP-Meerssen team, waar ik mij vanaf het begin op mijn plek heb gevoeld. Een gezellig team, het speciale contact met onze cliënten en een prachtig werk-gebied zorgen ervoor dat ik elke keer met veel energie en plezier aan een werkdag begin!

Zelf ben ik in 1993 geboren in Heerlen. Ik ben opgegroeid in Houthem st. Gerlach. Daar woon ik nu nog steeds, samen met mijn man Pascal.

lotte-coumans

Lotte Coumans

verloskundige

Ik, Lotte Coumans, mag vanaf januari 2019 deel uit gaan maken van het VP Meerssen team!

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier gewerkt in Amsterdam, waar ik veel ervaring heb opgedaan als verloskundige. Ik ben in 1992 geboren in Berg en Terblijt. Na mijn afstudeerstage te hebben gedaan in Meerssen hoopte ik dat ik ooit deel uit zou kunnen gaan maken van het team van VP Meerssen. Met het vertrek van Tara is er een plekje vrij gekomen voor mij. Voor mij voelt dit echt als thuiskomen. Mogen werken in het gebied dat ik het beste ken en waar ik hopelijk veel mooie momenten mag gaan beleven. Samen met Chantalle, Sharon en Lilian ga ik er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de periode rondom de zwangerschap, baring en kraamperiode zo aangenaam en zorgeloos mogelijk verloopt.

Toen ik een klein meisje was wist ik het al, ik wilde verloskundige worden! Het leek mij geweldig om buiken te mogen voelen, alles te weten over het ontstaan van een nieuw mini-mensje en om barende vrouwen tijden de bevalling te kunnen begeleiden en uiteindelijk de baby in de armen van de ouders te mogen leggen.

Elke vrouw, elke controle en elke bevalling is anders en uniek. Ik vind het fantastisch om als verloskundige te werken en fascinerend om te zien dat een vrouwenlichaam een heel nieuw mens in zich kan laten groeien.

Ik kijk er erg naar uit om jullie te mogen begeleiden in de bijzondere tijd rondom het krijgen van een kindje.

lilian-brans-brabant

Lilian Brans-Brabant

praktijkassistente

Ik werk al bijna 40 jaar als praktijkassistente in deze praktijk.

Ik heb al heel veel aanstaande ouders een klein stukje mogen begeleiden richting ouderschap en doe dit nog steeds met heel veel plezier! Je kunt me tegenkomen op het spreekuur of spreken aan de telefoon.